5 Elementen bietjes voor de borrel

bietjes met avocadodipBietjes en borrelen… lijkt een vreemde combinatie maar was heerlijk! En dat terwijl ik niet zo’n bietjes fan ben. De bietjes zijn geroosterd dat scheelt. Het gerecht is waarin ze gecombineerd zijn met een avocadodip is goed bij eczeem, psoriasis, hartkwalen, hoge bloeddruk en constipatie.

Ik heb dit gerecht gemaakt als borrelhapje voorafgaan aan een linzenschotel met volkoren basmatirijst en de combi was helemaal goed. Scheelt je zowiezo de calorieën van chips en nootjes als je dat gewend bent op een zaterdagavond 😉 En zoals je ziet gebruik je voor dit gerecht weer alle 5 de elementen.

Ingrediënten 2 – 4 personen

  • aantal kleine bietjes van de Ekoplaza of biowinkel (stuk of 7/8), schil ze niet maar boen ze goed (vuur)
  • 2 eetlepels olijfolie plus wat extra om over bietjes te sprenkelen voor ze in de oven gaan (aarde)
  • 2 rijpe avocado’s, ik had baby avocado’s van de biowinkel (aarde)
  • sap van 1/2 citroen (hout)
  • 3 – 4 theelepels mierikswortel uit een potje (metaal)
  • zeezout (water)

Bereiding (supermakkelijk!)

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Na wassen en boenen van de bietjes snijd je ze in partjes, leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, beetje zeezout erover en roosteren (zo’n 20 tot 25 minuten tot ze zacht zijn)
  3. Schil de avocado’s en maak er een gladde saus van met citroensap, mierikswortelsasus, olijfolie en zout.
  4. Bietjes kun je laten afkoelen maar wij hadden ze nog warm, ook lekker
  5. Dip de bietjes in de saus en smullen maar!

Heerlijk licht hapje en prima te combineren met een vegetarische maaltijd met salade, rijst of couscous of zoals wij een linzensalade.

Geef een reactie