Andijvie met pittig gehakt

andijvieAndijvie…

Volgens mij haat je andijvie of vind je het heerlijk. Mijn vader moest er niets van hebben, net als van spinazie. En wij (moeder en 3 dochters) vonden het heerlijk.

Dit recept is een van mijn favorieten. Heerlijk sappig met het rulle, aangemaakte gehakt en… als grote voordeel het is supersnel klaar! Handig als je eigenlijk geen tijd hebt om uitgebreid te koken.

Ingrediënten

  • verse of al fijngehakte andijvie in een zak (vuur)
  • rundergehakt (200 g voor 2 personen) (aarde)
  • eetlepel olie (aarde)
  • 1 ui, heel fijn gesneden (metaal)
  • 1 eetlepel kerriepoeder (metaal)
  • 2 eetlepels geraspte kokos (aarde)
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • klein beetje zout (hoeft eigenlijk niet) (water)
  • peper (metaal)

Bereiding

  1. Was de andijvie en laat uitlekken
  2. Gebruik een wok
  3. Maak het gehakt aan met de kerriepoeder, kokos, ketjap, (zout) en peper*
  4. Bak het uitje zachtjes in de olie
  5. Voeg het aangemaakte gehakt toe en bak tot het bruin is
  6. Voeg steeds wat andijvie toe tot het geslonken is
  7. Combineer naar wens met rijst of aardappels

Dit gehakt is ook erg lekker als je er gehaktballetjes van maakt waarbij je het uitje fijngesneden er ook nog aan toevoegt. Combineer het dan met grove spinazie, gewokt met wat garam masala en een blik gepelde tomaten, pandanrijst of aardappelpuree.

 

Geef een reactie