Bleekselderij stengels… supergezond, maar ook wel een beetje saai. Met een dipsaus gaat het nog wel maar toch. Ze zijn vochtafdrijvend, werken kalmerend en ze bevatten pthalides die de spieren van de bloedvaten ontspannen die op hun beurt de bloeddruk regelen. De vraag is alleen of je ze daarom gaat eten : )
De paprika is goed voor de vitamine C en taugé bevat heel veel verschillende mineralen en vitaminen die je een goede gezondheid en afweer geven.
Maar, ik herzie mijn mening over bleekselderij met deze salade. Lekker fris ook al is de volgorde van bereiden niet volgens de 5 elementen. De salade ziet er wel sprankelend uit en smaakt heerlijk luchtig bij wat zwaardere gerechten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 125 g taugé
– 1,5 eetlepel gehakte verse koriander
– 3 eetlepels vers limoensap
– 1 tl milde chilipoeder
– 2 tl suiker (1 kan volgens mij ook, scheelt weer)
– 1 tl zout
– 3 stengels bleekselderij
– 1 grote groene paprika zonder zaad en zaadlijsten
– 1 Granny Smith appel
– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
1. Spoel de taugé af en gooi alles wat slap en bruin is weg zodat je alleen de verse stengeltjes overhoudt
2. Rooster de sesamzaadjes even kort in een droge koekepan en houdt ze in een schaaltje apart
2. Maak de dressing met: koriander + limoensap + chilipoeder + suiker + zout
3. Snijd de bleekselderij en paprika en appel in stukjes en meng ze door elkaar
4. Giet vlak voordat je gaat opdienen de dressing erdoor en schep alles om
5. Strooi de sesamzaadjes eroverheen
Wat eet je erbij?Ik heb het gecombineerd met een zelfgemaakte Thaise gele curry + 5 elementen haricoverts + Thaise rijst en dat voelde als een heerlijk gezond feestmaal. Eenvoudiger is er alleen wat gebakken stukjes biokip bij te eten en voor de slanke lijn de koolhydraten een dagje te laten staan.