Feng Shui en Gezonde Voeding

pompoen2185

Feng Shui & gezond en lekker eten
Alles wat je eet heeft invloed op hoe je je voelt. Je verhoogt (of verlaagt) door wat je eet je eigen energie. Feng Shui doet ditzelfde met de energie in je huis, kantoor of in de omgeving.

Als je je energiek en vitaal voelt is de Ch’i in je lichaam in balans. Voel je je juist moe, lusteloos en slaap je slecht dan is dat een teken dat je persoonlijke Ch’i uit balans is. Die onbalans kun je oplossen door Feng Shui in je omgeving toe te passen, maar… in eerste instantie is het natuurlijk het beste om te zorgen dat je zelf beter in je vel zit. En wat je eet heeft daar een hele grote invloed op!

Chinese 5 elementenvoeding
Zoals je misschien weet is een van de basisprincipes uit de Feng Shui het werken met de 5 elementen.
Ook bekend van acupunctuur, voetreflexmassage en Traditional Chinese Medicine. Het bijzondere is dat je ook voedingsmiddelen kunt indelen volgens de 5 elementen. En als je dan ook nog de voedende cyclus (Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout) gebruikt als je gaat koken dan krijg je een maaltijd die lekker smaakt maar ook je lichaam verder in balans brengt.

Mijn ervaring
Sinds halverwege 2012 heb ik me intensief ingelezen in alles wat met 5 elementenvoeding te maken heeft en ben de recepten ook gaan maken. Het heeft me bewuster gemaakt van mijn lichaam (wat voel ik eigenlijk na het eten?). Wordt ik actief en energiek of juist moe en hangerig?

Hoe meer ik las en uitprobeerde hoe beter ik aanvoelde wat mijn lichaam nodig had. Mijn ervaringen heb ik opgeschreven in mijn online kookdagboek www.5elementenkoken.nl. Voor mezelf maar zeker ook voor iedereen die interesse heeft in gezonde voeding en zich energiek en in balans wil voelen. De Indiase Voedingsleer Ayurveda heeft ook raakvlakken met de 5 elementen voedingsleer. Op mijn blog vind je zowel recepten als mijn ervaringen hiermee.

Geef een reactie