Feng Shui en Kleuradvies appartement Amsterdam

Vraag
Kleuradvies voor appartement op het Java-eiland met uitzicht op veel water en lucht.
Feng Shui analyse voor het kiezen van de beste ruimte voor werken en slapen.

Feng Shui en Kleuradvies woonkamer en keuken Amsterdam

 

Kleuradvies… dat klinkt vaak als: pak de kleurwaaier, kies een willekeurige kleur uit en schilder de wand. En in feite is dat natuurlijk ook zo, alleen het kiezen van de juiste kleur is voor veel mensen nog weleens lastig. Waarom? Omdat in een kamer, een kleur nooit op zichzelf staat. Er is altijd sprake van andere kleuren in de ruimte. Hoe kies jij nu zelf de juiste kleuren voor de woonkamer of keuken?

Dat doe je door goed te inventariseren welke kleuren al in de kamer aanwezig zijn:
– de vloer
– andere wanden
– plafond
– kunst aan de wand
– vloerkleed
– bekleding van stoelen
– kleur van bijvoorbeeld lampekappen
– kleur van kasten

Je ziet al aan deze lijst dat dat best veel verschillende kleuren zijn! De volgende stap is bepalen welke van deze kleuren je het “belangrijkste” vindt om als referentiepunt te dienen voor de nieuwe kleur die je kiest. Tweede is dat je voor jezelf bekijkt of de nieuwe kleur hier bij moet afsteken (contrast) of juist in dezelfde kleurtoon moet blijven (donkerbruine vloer, lichtbeige wand bijvoorbeeld).

KleurPlan
Voor deze klant heb ik het iets anders aangepakt door uit te gaan van een KleurPlan gebaseerd op een favoriet schilderij, het uitzicht vanuit het appartement én de wens voor felle kleuren. Voor dit Plan kies ik dus niet 1 enkele kleur maar een aantal kleuren, die steeds op een iets andere manier in de kamers gebruikt kunnen worden. Op die manier heb je de keuze uit heel veel kleurmogelijkheden die bij elkaar wel een eenheid geven. Het plan bestond o.a. uit oranje en rode tinten en zachtblauwen en gelen als contrast die we in keuken en woonkamer gebruikt hebben.

Feng Shui
Wil je Feng Shui in je huis of appartement toepassen dan bekijk ik hoe je bed, bureau of ander meubilair het beste neer kunt zetten voor een optimale energie die jou helpt met bijvoorbeeld gezondheid, focus, concentratie en harmonie met anderen. Dit betekent dat we én kijken hoe e.e.a. in de kamer zelf neergezet kan worden qua meubilair maar ook of dit “matcht” met wat de Feng Shui voorschrijft. Het kan namelijk zijn dat jij voor het beste resultaat naar het zuiden zou moeten kijken, maar dat als ik je bed zo neerzet het heel raar in de kamer staat. Dit laatste is dan geen goede Feng Shui! Goede Feng Shui is altijd een combinatie tussen logisch verstand en de theorie. We bekijken samen wat voor jou op dit moment in je leven het belangrijkste is en stemmen de indeling daar op af.

Tip
Als je een hele lange wand in twee kleuren wilt schilderen (bijvoorbeeld om keuken en woongedeelte te scheiden) dan is de overgang van de kleuren erg belangrijk. Zorg er dan voor dat de wand in elk geval glad gestucd is! zodat de kleuren met een strakke lijn in elkaar overgaan. Bij een spachtelpoets of grove structuurverf wordt deze overgang niet strak genoeg.

 

Bekijk volgende project

Geef een reactie