Indiase currysoep, dé soep voor een feestje

Mulligatawny, indiase currysoepZelfs als je houdt van aardappels, groente en vlees en niet van buitenlands eten kan ik je verzekeren dat je met deze soep van gedachten veranderd. Want… de basis is een gewone kippensoep en je kunt hem zo spicy maken als je wilt. Zeker weten dat als je deze soep maakt op een verjaardag iedereen zit te smullen! En… ze is ook nog eens makkelijk te maken en supersnel klaar!

Ingrediënten Mulligatawny of Indiase Currysoep

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook (mag ook minder)
  • 1 rode spaanse peper superfijn gesneden (of je laat hem weg en gebruikt een klein beetje chili of cayennepeper)
  • 250 g kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem, olijfolie)
  • 1 liter kippebouillon
  • 50 g rijst (ik gebruik altijd thaise pandanrijst)
  • 1/2 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 kardemompeulen (verkrijgbaar in toko)
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 50 g geraspte kokos
  • 3 eetlepels citroensap (of minder)

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in kleine stukjes
  2. Pel knoflook en peper (zonder zaadjes) en wrijf ze fijn in een vijzel
  3. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes
  4. Verhit olie in de pan en fruit de ui in ong. 3 minuten glazig, voeg knoflook-peper mengsel en kipfilet toe. Roerbak tot kipfilet lichtbruin is
  5. Voeg de bouillon, de rijst, koriander, kerriepoeder, kardemompeulen, kruidnagels en kaneel toe
  6. Breng soep aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken
  7. Verwijder kaneelpijpje, kardemompeulen en kruidnagels
  8. Roer geraspte kokos en citroensap door de soep en warm de soep weer op
  9. Geef er als je wilt wat Turks brood bij maar dat hoeft niet

 Bevindingen

Deze soep is al jaren een favoriet, hij verveelt nooit. Of je hem nu in de winter of de zomer maakt, voor met z’n twee of voor een groep. Ik zou zeggen, probeer hem eens uit en laat me weten wat je ervan vond!

Eet ze!

 

Geef een reactie