Kruidig roerei met chorizo en tomaat

Warm ontbijten met meer eiwitten. Dat is dit kruidige roerei met lente ui, chorizo, tomaat, en verse peterselie. Eet het zo of doe het mengsel op een plakje donker roggebrood.
Als je inmiddels weet dat je meer energie krijgt van eiwitten dan heb je hier zeker de eerste paar uren geen trek van en zeker niet in snoepen 😉

​Ingrediënten (2 pers​onen

  • ​3 eieren
  • plak van 75 g chorizo (ik koop het bij de bio slager) in kleine blokjes gesneden
  • 2 lente uitjes in kleine ringetjes gesneden
  • roma tomaten, stuk of 5 in vieren
  • handje verse peterselie
  • klein beetje peper
  • gedroogde basilicum, oregano en ​paprikapoeder

​Bereiding

  1. ​Klop de eieren los (ik gebruik geen melk!)
  2. Voeg er wat gedroogde kruiden, paprikapoeder en peper aan toe
  3. ​Snijd de lente uitjes, tomaten​, verse peterselie en chorizo
  4. Verhit de koekepan met klein beetje olijfolie
  5. Bak de lente uitjes
  6. Voeg de chorizoblokjes toe
  7. Voeg het eimengsel toe, laat even kort stollen en roer dan stevig om tot het rul wordt
  8. Voeg de gesneden tomaten en peterselie toe
  9. ​Eet het zo of met een donker roggebroodje erbij
  10. Eet ze!

Geef een reactie