Marokkaanse lamsvleessoep met abrikozen

Lamsvleessoep met abrikozen

gedroogde abrikozenWat is deze soep lekker!!! Echt heerlijk al die smaken door elkaar. Je kunt me er echt voor wakker maken! Hij is heerlijk op een wat koudere dag want je buik wordt er lekker warm van.

 

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie (aarde)
1 ui, fijngesneden (metaal)
2 teentjes knoflook, pers ze uit of snij ze heel fijn (metaal)
350 g mager lamsvlees in blokjes (vuur)
1/4 theelepel cayennepoeder (metaal)
1 theelepel paprikapoeder (ik had de zoete) (aarde)
1 theelepel gemalen komijn (metaal)
1 theelepel gemalen koriander (metaal)
2 theelepels kaneel (aarde)
1 blik van 400 g tomatenblokjes (hout)
1,5 liter lamsvlees of runderbouillon (vuur/water)
120 g gedroogde abrikozen gesneden (aarde)

140 g couscous
1,75 dl kokend water
zout en versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gesneden munt

Bereiding

Aangezien alles bijna tegelijk in de soep moet even een handige volgorde:

  1. Snijd de ui en knoflook
  2. Zet de bouillon op
  3. Snijd het lamsvlees in stukjes (of laat het doen bij de bioslager)
  4. Leg klaar: cayennepeper, paprikapoeder, gemalen komijn, koriander, kaneel
  5. Maak blik tomaten open
  6. Snijd de abrikozen
  • Fruit de ui en knoflook in een grote pan met 2 eetlepels olie, voeg daarna lamsvlees, specerijen, tomaten en bouillon en abrikozen toe.
  • Wacht tot het geheel kookt, zet het vuur laag en laat lekker pruttelen tot het vlees gaar is. Afhankelijk van het type lamsvlees is dit 5 kwartier of 1,5 uur.

Bereiding couscous

Ik gebruik altijd kant-en-klaar volkoren couscous. Doe wat in een schaal, aangegeven hoeveelheid water (zie pak) erbij, en aantal minuten laten wellen.
Fijngehakte munt er door en als de soep in de kommen zit een lepel couscous erin doen.

Geniet ervan!

PS Dag 2 is de soep nog lekkerder!

Geef een reactie