Noedelsoep met garnalen

noedelsoep met garnalenNoedelsoep dus, makkelijk en het meeste heb je vaak al in huis. Tenminste wij.

Garnalen lust niet iedereen maar je kunt natuurlijk ook vis of kip gebruiken.

Leuke van zo’n soep is dat alle vijf elementen erin verwerkt zijn.

 

Ingrediënten noedelsoep (4 pers.)

  • 2 eetlepels olie (aarde)
  • 3 fijngehakte sjalotjes (metaal)
  • 2 theelepels fijngeraspte gemberwortel (metaal)
  • 1 groene fijngehakte chilipeper (metaal)
  • 2 theelepels Thaise Currypasta (toko) (metaal)
  • 1 1/4 liter groentebouillon (water)
  • 175 g noedels (aarde)
  • 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker (aarde)
  • sap van een halve limoen (hout)
  • 250 g gepelde gekookte tijgergarnalen (ik had andere garnalen) (water)
  • 1 bos bosuitjes, in schuine ringetjes (ik had maar 2 stengels) (metaal)
  • 4 handjes taugé
  • koriander naar wens (metaal)

Bereiding

  1. Snijd sjalotjes, gemberwortel, chilipeper, pers de limoen vast uit en zet apart
  2. Verhit olie en voeg sjalotjes, gemberwortel en chilipeper en de currypasta toe
  3. Bak ongeveer 2 minuten op laag vuur
  4. Roer bouillon erdoor
  5. Deksel op pan en 10 minuten zachtjes laten pruttelen
  6. Kook noedels volgens voorschrift op verpakking en zet ze opzij
  7. Roer suiker en limoensap door soep
  8. Voeg garnalen en noedels toe
  9. Roer taugé en bosui erdoorheen
  10. Voeg koriander toe
  11. Serveer in diepe borden

Je ziet, een supersnel recept en heerlijk!

Geef een reactie