Wie zoet is…

Wie zoet is, krijgt lekkers, dat weten we allemaal. Probleem is alleen dat dat zoet, in de vorm van geraffineerde suikers niet zo goed is voor onze lijn!

Door Vijf Elementen Voeding heb ik veel minder trek in zoet omdat de gerechten die je maakt het juiste zoet bevatten voor je lichaam. Pompoen, wortel, zoete aardappel zijn het zoet waar je maag/milt om vragen en als je ’s avonds dus een maaltijd hebt gegeten met deze ingrediënten heb je niet meer zo’n behoefte aan ander zoet.

Maar… een gebakje (zelfgemaakte appeltaart!!!), chocolaatje of luxe koekje van de banketbakker gaat er ook bij mij nog altijd goed in. Ik ben niet zo’n zelfbakker maar omdat ik laatst van Marjolein de vraag kreeg voor een klein hapje bij de thee, koffie en champagne heb ik wat gezonds voor jullie opgezocht. PS Van mijn moeder hoorde ik dat je van oudsher bij champagne lange vingers eet, ik wist het niet maar… een simpele oplossing en altijd de moeite waard om te proberen.
Mijn stelregel voor dit blog is dat ik het eerst zelf uitgeprobeerd moet hebben maar omdat ik Marjolein snel antwoord wilde geven bij deze een uitzondering op de regel.

[bol_product_links block_id=”bol_556adb85511d1_selected-products” products=”1001004002605816″ name=”Kookboek Wat je Eet Ben Je Zelf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Carobetoffeebrownies

In het “wat je eet ben je zelf” kookboek vind je een aantal lekkere suggesties en een daarvan is Carobetoffeebrownies. Klinkt als een caloriebom maar goed… ; -), ik ben benieuwd of een van jullie het gaat maken en hoor graag jullie ervaringen ermee!

LET OP, de paranoten moeten een nacht weken dus denk nou niet dat je het een uur voordat het feestje begint nog even snel kunt maken, bovendien moet het nog een uur in de vriezer.

Ingrediënten voor 12 stukken (vijf dagen houdbaar in de koelkast)

 • 300 g dadels zonder pit
 • 200 g rozijnen geweekt
 • 4 eetlepels carobepoeder (te koop bij natuurvoedingswinkel vermoed ik)
 • 500 g paranoten, een nacht in koud water geweekt
 • 100 g gemalen lijnzaad
 • 100 g zonnebloempitten
 • 125 g gehakte walnoten
 • 125 g hele walnoten
 • sesamzaad voor het bestrooien

Bereiding

 1. Pureer de dadels in een foodprocessor
 2. Voeg rozijnen, carobepoeder, paranoten en 500 ml water toe tot het een gladde massa is geworden
 3. Bekleed een vorm van 10×20 cm met plasticfolie en strijk de massa daarin gelijkmatig uit.
 4. Strooi sesamzaad erover en zet vorm 1 uur in de diepvries
 5. Snijd het gebak in 12 stukken en serveer

Is dit gerecht Vijf Elementen???

Het zijn wel allemaal gezonde ingrediënten maar ik vraag het me af. Ook de diepvries is niet ideaal, maakt het gerecht veel te koud voor je lichaam. Zoals gezegd, ik heb het nog niet gemaakt maar ga het zeker een keer proberen en dan komt de foto en mijn review erbij.

Geef een reactie