Je kan maar bloemkool in huis hebben en niet van kaas houden. Dan is bloemkool met een kaassaus uit den boze! Dit recept is een lekker alternatief.
Ik heb het gecombineerd met rijst en een tomaten/avocado salade voor de kleur, anders wordt het maar een bleek gedoe.
Ingrediënten (2 p)
- kleine bloemkool in kleine roosjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels zonnebloemolie (ik neem altijd olijfolie)
- 1/2 ui in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook geperst of in plakjes
- 1-2 groene chilipepers fijngesneden (had ik niet, dus beetje cayennepeper)
- 2 tl. vers geraspte gember
- 1 tl sesamolie
- 2 tl sojasaus
- fijngesneden koriander
Bereiding
- Leg de bloemkool roosjes 10 minuten in een kom koud water
- Rooster de sesamzaadjes 2 minuten in droge koekepan, zet weg
- Rasp gember, snij knoflook en peper fijn en zet weg
- Fruit de ui in de wok met de olie, als ze lichtbruin is knoflook, chilipoeder en gember toevoegen en 1 minuut roerbakken
- Bloemkool afgieten
- Vuur onder de wok hoog, bloemkool + 100 ml water erbij
- 5 à 10 minuten koken tot de roosjes een beetje bruin aan de randen worden
- Bij aanbakken beetje water toevoegen
- Roer sesamzaadjes, sesamolie, sojasaus en koriander erdoor
- Opdienen en eventueel nog extra sojasaus en koriander toevoegen
Eet ze!