Kruidige bloemkool

gekruide bloemkool
Bloemkool… bekend met een witte of kaassaus maar dat is deze bloemkool beslist niet!
Lekker gekruid juist met allerlei andere gezonde groenten. Wil je wat pondjes kwijt eet je alleen een bord van deze groenten bhaji maar gecombineerd met volkoren basmatirijst, een Indiase viscurry uit Goa en een kikkererwtenschotel is het zomaar een heerlijk diner voor 2 of 4.

Wat heb je nodig voor deze gekruide bloemkool en groenten bhaji uit India

100 g bloemkool
100 g sperziebonen
100 g rode en groene paprika
3 el olie
3-4 hele gedroogde chilipepertjes
2 tl komijnzaad
1/2 tl koenjit (kurkuma)
1 tl zout
100 g wortelen
100 g tomaten, gesneden
4 tl geraspte verse gember
3-4 flinke tenen knoflook, gehakt of geperst
1 groene chilipeper
2-3 el gehakte verse koriander

Bereiding

  1. Snijd bloemkool, bonen, paprika’s en wortelen klein
  2. Verzamel alle specerijen en snijd de verse koriander
  3. Verhit olie in pan, breek de gedroogde chilipepertjes erboven en voeg komijnzaadjes toe
  4. Zodra komijnzaadjes knisperen de koenjit en zout erbij
  5. Alle groenten erbij en laat 2 minuutjes sudderen
  6. Schep gember, knoflook en groene peper door de groenten
  7. Zet vuur laag, deksel op de pan en laat de groenten 10 tot 15 minuten zachtjes stoven
  8. Voor serveren koriander toevoegen

Je denkt misschien jeetje wat veel pepers en knoflook maar qua smaak is het echt heerlijk. Wij vonden het tenminste niet te pittig maar gewoon lekker kruidig.

Eet ze!

 

Geef een reactie