Het notenvrouwtje… een aanbeveling

Notenkraam Manon van BeekElke zaterdagochtend na het sporten doe ik op de Haarlemse Botermarkt mijn boodschappen voor het weekend. Zo ook bij de noten- en zuidvruchtenkraam Manon van Beek. Inez de dame achter de noten doet in deze blog haar verhaal met het 5 elementen gierstontbijt.

Ik houd van lekker en gezond eten (dat had je vast wel begrepen uit deze blog) en houd me fanatiek bezig met wat voeding nu echt “doet” in je lichaam. Bij de recepten uit de Chinese 5 elementenvoeding en de Indiase Ayurveda keuken merk je dat effect naar mijn mening het beste.
De eerste grote verandering als je hiermee aan de gang gaat is het “laten vallen” van brood en kaas. Bruinbrood, Volkorenbrood, Wit brood (jammie met echte boter en hagelslag) en allerhande andere soorten brood en beleg. Voor de meeste mensen echt een omslag als ze dat niet meer “mogen” eten!

Voor mij ook want hoe lekker ik het eten in India, China en andere Aziatische landen ook vind, bij thuiskomst na een lange vlucht een broodje Oud Amsterdam is toch altijd wel een traktatie! Maar goed ik ben vrijwel helemaal over op Gierst. En… ik ben er zo enthousiast over dat ik het met iedereen deel die het maar horen wil.
Hieronder vind je het verhaal van Inez van de noten- en zuidvruchtenkraam over haar ervaring met het gierstontbijt.

Hee Nicky,

Hier eindelijk een mailtje van het notenvrouwtje…., op de valreep…;-)
 
Ik zal het een en ander hieronder neerzetten en hoop dat je er wat mee kunt….???
 
 Hallo, ik ben Inez en sta iedere zaterdag op de Botermarkt in Haarlem met noten en zuidvruchten en ben daar in contact gekomen met Nicky. We zijn wat aan de praat geraakt en zo kwam ik erachter dat Nicky zich bezig houdt met gezonde voeding, waaronder het gierstontbijt.
Nu wil het geval dat ik èn wat kilootjes probeer kwijt te raken (een jaar terug gestopt met roken, dus helaas wat gegroeid) èn mezelf wat meer aan het verdiepen ben in de gezonde (superfood) voeding.
Ik verkoop het wel, bijna, iedere dag aan mijn klanten en weet er veel over te vertellen, maar wat doet het nou eigenlijk met je en is het echt waar dat het zo goed voor je is en dat je er meer energie van krijgt èn…..dat je jezelf ook beter en fitter door gaat voelen…?
 
Mijn gesprekjes met Nicky werden steeds interessanter en hielpen mij om mezelf over de drempel heen te halen en ik werd nu toch wel erg nieuwsgierig
naar het gierstontbijt…
Dus….na nog wat meer info van Nicky en een verwijzing naar haar site, heb ik een boodschappenlijstje gemaakt en ben naar de biologische winkel gegaan, waar ik overigens nog nooit van mijn leven was geweest…..
Op mijn vrije dag, want ik moest het natuurlijk wel even rustig uitproberen, ben ik ermee begonnen.
Dat ik het “prutje” zag, dacht ik….nou…..is dit het nou…? Zal mij benieuwen…?
Ben er rustig voor gaan zitten en gewoon maar begonnen en…..het was nog lekker ook!!
En wat blijkt…..mijn behoefte naar brood en zoetigheid was zo minimaal, wist niet wat me overkwam!!
Eindelijk…..ik heb iets gevonden, wat mijn behoefte aan zoetigheid volledig onder controle heeft!!
Ik raad het ook iedereen aan!! Het geeft je zoveel energie en je bloedsuikerspiegel is zo in balans…..wie wil dat nou niet…???

Denk jij nou… dat wil ik ook weleens proberen? Ga dan naar het recept Gierstontbijt wat je nodig hebt en hoe je het klaarmaakt.
Ik zeg er wel bij… het is wennen! Zowel in smaak als in de gebruikelijke ochtendroutine (bordje, brood en beleg maakt plaats voor pannetjes op het vuur).
Maar… het spannende is natuurlijk dat wat er in je lichaam gebeurt, hoe je je voelt tijdens en vlak na het eten ervan.
En ben je een druk iemand die altijd veel aan z’n hoofd heeft? Het maakt je helder in je hoofd, gefocused en geconcentreerd!

Geef een reactie