Kleuradvies woon- en biljartkamer Almere

Vraag Kleuradvies voor de woonkamer en biljartkamer
Wens 1
Grote flatscreen om met gezelschap voetbal te kijken
Wens 2
Idee voor biljartkamer
Wens 3
Andere meubels voor zithoek

kleur en interieuradvies almere

 

Sfeer aanbrengen
Het appartement heeft een zee van ruimte met vanuit beide kamers een prachtig verreikend uitzicht.
De vitrage is open om van het uitzicht te genieten maar… in combinatie met de glanzende off-white tegelvloer wordt het soms ook te licht en mist er sfeer en warmte in huis. Vragen van de bewoners zijn meer intimiteit in de zithoek en bij het biljart en een goede plek voor een grote flatscreen om met veel mensen televisie te kunnen kijken.

moodboard woonkamer

 

 

 

 

 

 

Moodboard voor meubilairkeuze

Moodboard voor de woonkamer in moderne stijl
Ik begin met het samenstellen van een Moodboard* om de keuze voor stijl meubilair te vergemakkelijken. Uiteindelijk kiezen we voor 2 royale banken en 2 stoelen in bruin leer, die qua zithoogte en diepte aan de bewoners aangepast worden. De perfecte leverancier daarvoor is Perida in Vijfhuizen (bij Haarlem). Zij produceren zelf en kunnen elke bank precies op maat maken. Vooral handig als je een lange (2 meter) of juist kleine (1m50) partner hebt.

In combinatie met een gemêleerd vloerkleed en houten shutters krijgt de ruimte meer intimiteit. De grote flatscreen wordt geïntegreerd in een boekenkast.

De glazen salontafels, nieuwe lampen en al aanwezige glaskunst van de bewoners maken het geheel af.

Interieurtip voor het kiezen van meubels
Ga je verhuizen en neem je bijna niets van je meubilair mee? Dan is het handig om een Moodboard samen te stellen. Dit doe je door uit allerlei tijdschriften of via internet plaatjes te verzamelen van wat je mooi vindt. Heb je er een aantal bij elkaar gezocht dan wordt duidelijk wat jouw stijl is. Heb je daar geen tijd voor of vind je het lastig dan kun je dit ook laten doen. Voordeel van werken met een Moodboard is dat je veel sneller en gemakkelijker kunt kiezen als je gaat woonwinkelen omdat sfeer, stijl en kleuren op elkaar afgestemd zijn. Vanuit het Moodboard stel ik een KleurPlan samen in verf aangevuld met behang en gordijnen.

Geef een reactie