Marokkaanse harira

Soep met linzen en kikkererwten

Marokkaanse hariraSoep is voor mij dé uitkomst als ik het druk heb met werk en allerlei andere verplichtingen. Het is makkelijk, snel en je hebt er vaak 2 dagen plezier van als je wat meer maakt. De ingrediënten zijn voor 4 personen.

Deze keer dus een Marokkaanse harira soep, supergezond met linzen, kikkererwten, specerijen en kip. Wil je het liever vegetarisch dan laat je de kip gewoon weg.

Wat heb je nodig?

– 100 g Puy linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 fijngesneden ui
– 2 uitgeperste tenen knoflook
– 1/2 theelepel gember
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1 theelepel harissa (ik heb een tube harissa, te koop bij de marokkaanse winkel)
– 1.5 liter kippebouillon
– 1 blik tomatenblokjes, 400 g- 1 eetlepel tomatenpuree (neem altijd het hele blikje, anders is het weer zo’n gedoe met restjes)
– 1 blik van 400 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
– 2 kipfilets in reepjes
– sap van 1/4 of 1/2 citroen
– zout en versgemalen peper naar wens
– fijngehakte koriander

Bereiding

  1. Kook de linzen zoals op verpakking (meestal zo’n 25 minuten), giet af en zet apart
  2. Verhit de olie in een grote braad- of soeppan en smoor ui en knoflook ongeveer 5 minuten
  3. Maak de bouillon van poeder of een blokje
  4. Voeg gemberpoeder, kaneel, kurkuma en harissa door en de bouillon
  5. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree, kikkererwten en linzen toe
  6. Breng soep aan de kook, draai vuur laag en doe deksel op de pan
  7. Voeg de gesneden kipfilet toe en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken totdat de kip gaar is
  8. Roer citroensap, zout (hoeft eigenlijk niet door bouillon), peper doorheen
  9. Hak de koriander fijn en bestrooi de soep hiermee

Eet ze!

 

Geef een reactie