Mungbonensoep, supergezond!

adukibonen en mungbonenMungbonen en gezondheid een prima combinatie! De keuze voor deze mungbonensoep was dus snel gemaakt. Ik had al eerder wat gelezen over alle goede eigenschappen van mungbonen maar ze nooit gegeten. Mungbonen zijn een goede bron van eiwitten, bevatten veel vezels, zijn makkelijk verteerbaar, verlagen een hoge bloeddruk, worden gebruikt om maagzweren en urinewegproblemen te behandelen en ze reinigen de lever. Kortom een topper! Maak de soep en lach over mijn flater!

Vol enthousiasme de bonen ’s ochtends in de week gezet om ’s avonds de soep klaar te kunnen maken. Wat koop je allemaal in voor deze gezonde detox soep?

Ingrediënten (4 personen)
– 200 gram Mungbonen
– 800 ml water
– zeewier (kombu)- gemalen komijn, 2 theelepels
– kurkuma, 1 theelepel
– komijnzaad, 1 theelepel
– korianderzaad, 1 theelepel
– venkelzaad, 1 theelepel
– 2,5 cm geraspte gember
– verse chilipeper
– 3 theelepels (kokos)olie
– zout en zwarte peper
– handje verse koriander

Bereiding
1. De avond ervoor of ’s ochtends vroeg de mungbonen 6 tot 12 uur laten weken in ruim water.
2. Bonen afspoelen en in de pan doen met 800 ml water, komijn en kurkumapoeder
3. 40 minuten laten koken
4. Olie in de pan om komijn, koriander en venkelzaad te bakken
5. Gember en verse chilipoeder toevoegen en nog 1 minuut meebakken
6. Alles toevoegen aan de soep en nog 10 minuten laten pruttelen
7. Zout en peper naar smaak toevoegen
8. Koriander toevoegen

Mijn ervaring
Nou… om eerlijk te zijn het is niet gelukt, ik heb dus geen idee hoe het smaakt en hoe je lichaam er op reageert!
Stom, stom, stom in plaats van Mungbonen (groen) had ik namelijk die leuke Adukibonen (donkerrood) in de week gezet en daar het recept mee gemaakt. En die bonen waren nog helemaal niet gaar na het koken, nog afgezien van het feit of dit recept wel lekker is met Adukibonen… Afijn een pan vol halfgare bonen met kruiden en dan niet kunnen eten… erg fijn en handig dus.

In plaats daarvan heb ik uit de keukenkast een lekkere Indiase Mulligatawny soep gemaakt, weliswaar zonder de kipfilet maar wel met de rest van de ingrediënten. Volgende blog dus deze Indiase Kerriesoep!

Heb jij nog een ander lekker recept met Mungbonen laat het hieronder weten!

 

 

Geef een reactie