Hallo!
Mijn naam is Nicky Beentjes, inspirator, levensgenieter, Feng Shui Consultant/Ontwerper en liefhebber van lekker en gezond eten vanuit de 5 elementen.
Op deze site vind je recepten, mijn eigen ervaringen en meer achtergrond informatie over 5 Elementen Voeding ofwel Chinese Voedingsleer. Een leer die kijkt wat voeding voor je lichaam en je organen doet in plaats van calorieën te tellen.
Een leer ook die alles wat je wist over gezonde voeding op zijn kop zet en je terugbrengt naar de vraag: 'hoe voel ik me eigenlijk na het eten van dit gerecht of dit voedingsmiddel'?
Voel ik me energie of juist het tegenovergestelde?
Recepten
Ik ben een smikkelaar en absoluut geen 'gezondheidsfreak' maar heb gewoon gemerkt dat met koken volgens de 5 elementen mijn buikpijn weg is. Ik dieper slaap, meer energie heb en helderder in mijn hoofd ben.
Misschien werkt dat ook voor jou als je met deze voedingsleer aan de slag gaat.
Mijn missie
Lichter leven en meer genieten. Dat doe ik zelf en wens ik voor jou. Lekker eten is daar een belangrijk onderdeel van en als je je hierdoor ook nog beter voelt is het helemaal een win-win 🙂
Duizendpoot
Dat ben ik, geboren in 1962 en gefascineerd door oude wijsheid. Kennis die niet 'mainstream' is en meer inzicht geeft in hoe ik, jij en de wereld in elkaar zitten. Dit alles vanuit een Oosters perspectief.
Feng Shui (spreek uit Foeng Schwee)
Van huis uit ben ik opgeleid en heb ik gewerkt als grafisch vormgever en kleuradviseur voor het interieur.
Halverwege de jaren 90 kwam ik in aanraking met Feng Shui (ook daarin gebruik je de 5 elementen) en sindsdien ben ik niet meer gestopt met het volgen van allerlei studies op dit vlak.
• Feng Shui voor meer flow in je leven en een vitale energie in je huis
• Energy Clearing om je gedachten tot rust te brengen
• Chinese Astrologie vanuit de 5 elementen om te weten wat je talenten zijn en hoe je je leven net wat makkelijker kunt maken
Ik wens je heel veel eetplezier met deze site en heb je een vraag of wil je meer informatie?
Neem gerust contact met me op via de mail of op 06 - 5320 5588